Ennakkokysely: Matka Viroon (Tallinna, Haapsalu, Hiidenmaa ja Saarenmaa) 1.-5.5.2024

14.3.2024

Kysely kiinnostuksesta osallistua Yritysperheen järjestämään Viron matkaan 1.-5.5.2024. 

Alla on matkan alustava ohjelma. Jos matka kiinnostaa, pyydämme vastaamaan sivun lopussa olevaan kyselyyn su 24.3. mennessä. Kyselyllä kartoitamme, onko matkalle sen verran kiinnostusta, että matkan suunnittelua jatketaan. Kyseessä ei siis vielä ole varsinainen ilmoittautuminen. 

-----------------------------------

Matkan alustava ohjelma

Keskiviikko 1.5. 

Lähdemme Lahdesta 1.5. n. klo 6.00 ja menemme Länsisatamasta klo 9.00 lähtevällä Eckerön Finlandia laivalla Tallinnaan, jossa pääsemme tutustumaan joihinkin mielenkiintoisiin kohteisiin, omaa vapaa-aikaa unohtamatta, ja yövymme Tallinnassa Hestia hotelli Euroopassa 2hh -huoneissa.  

Torstai 2.5.

Torstaina, hyvän aamiaisen jälkeen, pääsemme tutustumaan KeraGroupin Tallinnan tehtaaseen, jonka jälkeen ajamme Haapsaluun, pienempiä teitä pitkin mm. Paldiskin kautta. Paldisk oli neuvostolaivaston suljettu ydinasetukikohta. Matkalla ennen Haapsalua näemme joitakin turistinähtävyyksiä kuten Padisen luostarin rauniot.

Haapsalussa majoitumme Hestia hotellissa 2hh -huoneissa.

Perjantai 3.5. 

Perjantaina, aamiaisen jälkeen, lähdemme Rohukylän satamaan, josta klo 10.00 lähtevällä lautalla Hiidenmaalle. Hiidenmaalla pääsemme tutustumaan mm. Estonia-laivan uppoamispaikkaa lähinnä olevaan muistomerkkiin, joka itsessään on jo hyvin puhutteleva. Hiidenmaasta jatkamme Sõrusta toisella lautalla Saarenmaalle Tiigrin satamaan. Sieltä ajamme Kuressaareen ja matkalla näemme, mm. Anglan tuulimyllypuiston ja muitakin mielenkiintoisia kohteita, joista tarkemmin varsinaisessa matkakirjeessä.

Kuressaaressa majoitumme Hotelli ASA-Spa hotelliin 2hh-huoneissa. Illalla menemme tutustumaan piispanlinnan museoon ja nautimme linnassa keskiaikaisen piispan juhlaillallisen.

Lauantai 4.5.

Lauantaina tutustumme Kuressaaren keväiseen kaupunkiin ja mahdollisesti pääsemme käymään Laurentiuksen kirkossa, joka on keskellä kaupunkia.

Lähdemme kohti Kuivastun satamaa, josta lautta lähtee 15.50 ja vie meidät mantereen puolelle Virtsuun. Matkalla Kuivastuun näemme myös joitakin mielenkiintoisia kohteita, mm. Pühan vanha kivikirkko, jossa on usein myös seuroja ja jonka vieressä on seurakunnan  leirikeskus, jossa on pidetty lasten- ja nuorten leirejä. Lisäksi mahdollisesti matkanvarrella pääsemme ulkoapäin näkemään Euroopan vanhimman 1200-luvun alkupuolella rakennetun kivikirkon.

Virtsusta jatkamme Tallinnaan, jossa majoitumme taas Hestia hotelli Euroopassa 2hh-huoneissa. 

Sunnuntai 5.5. 

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen menemme Tallinnan kirkkoon messuun, jonka jälkeen saamme tutustua Tallinnaan joko yhteisesti, tai omatoimisesti iltapäivän aikana. Laiva Eckerön Finlandia lähtee kohti Helsinkiä klo 18.30 ja on Helsingissä klo 21.00. Sieltä palaamme tuloreittiä Lahteen, jossa olemme n.klo 23.

---------------------

Matkan hinta

Alustava hinta noin 400 euroa, mikäli mukaan lähtee vähintään 30 matkustajaa.

Lisätietoja matkasta

Lisätietoja voi kysyä Pekka Kemppaiselta, pekka(at)kempiiri.fi, p. 0400 538900

Kysely alustavasta kiinnostuksesta osallistua matkalle Viroon; vastaa su 24.3. mennessä!